Fursecuri de cafea cu crema
PrinteazaFursecuri de cafea cu crema din: albusuri, zahar pudra, cafea, faina, cacao, miez de nuca, unt, lapte, budinca de vanilie, glazura de ciocolata.
- 4 albusuri
- 150 g zahar pudra
- 1 lingura cafea macinata
- 40 g faina
- 1 lingura cacao
- 100 g miez de nuca
- 60 g unt
Ingrediente pentru crema:
- 300 ml lapte
- 80 g zahar pudra
- 1 pachet budinca de vanilie
- 2 linguri cafea macinata
- 250 g unt
Ingrediente pentru decor:
- 50 g glazura de ciocolata
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se bat pana se topeste.
Se incorporeaza cu grija cafeaua macinata fin, faina cernuta, cacaua, miezul de nuca macinat si untul topit.
Se pune aluatul intr-un pos si se formeaza pe o tava cu hartie de copt banuti cu diametrul de circa 6 cm.
Se coc in cuptorul preincalzit 20 de minute. Se lasa sa se raceasca si se desprind cu grija de pe hartia de copt.
Se amesteca laptele cu zaharul pudra si praful de budinca. Se pune pe foc si se lasa pana se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca, se adauga cafeaua, se adauga untul taiat bucati si se mixeaza pana se omogenizeaza bine.
Se asaza pe un gratar jumatate din cantitatea de fursecuri. Cu un pos, se pune crema peste fursecuri.
Se acopera cu fursecurile ramase si se apasa usor. Se decoreaza cu glazura de ciocolata si se dau la rece pentru cel putin doua ore inainte sa fie servite.
Fursecuri de cafea cu crema
Pofta buna!