Fursecuri cu caramel
PrinteazaFursecuri cu caramel din: faina, amidon de porumb, ou, unt, zahar pudra si lapte.
Ingrediente:
- 400 g faină albă
- 200 g amidon de porumb
- 1 ou
- 100 g unt sărat
- 100 g zahăr pudră
pentru caramel:
- 1 cutie mare cu lapte condensat
Mod de preparare:
Fursecuri cu caramel: Lasă-l să se odihnească 15 minute, apoi împarte-l în 4 bucăţi. Unge o hârtie de copt. Presară faină pe planşetă, aşază pe ea o bucată de aluat şi întinde cu sucitorul o foaie groasă de circa 3 mm.
Taie cu o formă rotundă discuri din aluat şi aşază-le pe hârtia de copt. Coace-le circa 12-15 minute la 180° C, până când devin aurii. Lasă fursecurile să se usuce complet şi să se odihnească cel puţin 4 ore.
Aşază cutia de lapte condensat (nedesfacută) într-o oală cu apă cât să o acopere şi pune-o la fiert timp de 3 ore, adăugând din când în când apă dacă lichidul a scăzut sub nivel. Desfa cutia după ce s-a răcorit.
Pune câte puţin din caramelul obţinut între două fursecuri şi presează-le ca să se lipească. Serveşte-le reci.
Pofta buna!