Fursecuri cu caramel

Printeaza

Fursecuri cu caramel din: faina, amidon de porumb, ou, unt, zahar pudra si lapte.

Ingrediente:

  • 400 g faină albă
  • 200 g amidon de porumb
  • 1 ou
  • 100 g unt sărat
  • 100 g zahăr pudră

pentru caramel:

  • 1 cutie mare cu lapte condensat

 

Mod de preparare:

Fursecuri cu caramel: Lasă-l să se odihnească 15 minute, apoi împarte-l în 4 bucăţi. Unge o hârtie de copt. Presară faină pe planşetă, aşază pe ea o bucată de aluat şi întinde cu sucitorul o foaie groasă de circa 3 mm.

Taie cu o formă rotundă discuri din aluat şi aşază-le pe hârtia de copt. Coace-le circa 12-15 minute la 180° C, până când devin aurii. Lasă fursecurile să se usuce complet şi să se odihnească cel puţin 4 ore.

Aşază cutia de lapte condensat (nedesfacută) într-o oală cu apă cât să o acopere şi pune-o la fiert timp de 3 ore, adăugând din când în când apă dacă lichidul a scăzut sub nivel. Desfa cutia după ce s-a răcorit.

Pune câte puţin din caramelul obţinut între două fursecuri şi presează-le ca să se lipească. Serveşte-le reci.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.