Fursecuri fine cu nuci din: unt, zahar, oua, vanilie, esenta de migdale, faina. Ingrediente: 250 g unt moale 200 g zahăr 4 gălbenuşuri extract pur de vanilie esenţă naturală de migdale 400 g făină Mod de preparare: Se amestecă 250 g unt moale cu 200 g zahăr, se adaugă 4 gălbenuşuri, extract pur de […]
Fursecuri cu ciocolata si martipan
PrinteazaFursecuri cu ciocolata si martipan din: faina, amidon, unt, zahar, migdale, martipan, ciocolata.
Pentru aluat:
- 150 g făină
- 50 g amidon
- 100 g unt
- 125 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 3 linguri migdale măcinate
- 400 g masă de marţipan
Pentru ornat:
- glazură de ciocolată albă şi neagră
- elemente de decor din zahăr
Mod de preparare:
Se frământă rapid un aluat din făină, amidon, unt, zahăr, gălbenuşuri şi migdale măcinate. Se face o bilă de aluat şi se înfăşoară în folie; se dă la frigider cca 30 minute.
Se încinge cuptorul la 175 °C. Se tapetează 2 tăvi cu hârtie de copt. Se frământă masa de marţipan şi se întinde între 2 straturi de folie transparentă o foaie de marţipan groasă de 2 mm. Cu o formă specială, se decupează din această foaie cca 60 discuri (0 3-4 cm).
Se întinde o foaie subţire de aluat şi se decupează discuri de 3 cm; se aşază pe tăvile pregătite şi se coc 10 minute.
După 9 minute, se aşază pe fursecuri discurile de marţipan.
Se reaşază la cuptor şi se coc, fără să se rumenească. Se lasă să se răcească.
Se prăjesc migdalele. Se topeşte glazura de ciocolată într-un vas cu apă fierbinte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Se plonjează fursecurile pe jumătate în ciocolată neagră şi se decorează cu dâre de ciocolată albă.
Se lasă să se răcească pe un strat de hârtie de copt.
Fursecuri cu ciocolata si martipan
Pofta buna!
poate iti place si:
Fursecuri fine cu nuci
Pofta buna!