Fursecuri cu ciocolată – usor de preparat

Printeaza

Fursecuri cu ciocolată din: unt, ciocolata, zahar, ou, bicarbonat, sare.

 

Ingrediente:Fursecuri cu ciocolată

  • 125 g unt
  • 125 bucăţi de ciocolată neagră
  • 125 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 50 g zahăr brun
  • 1 ou
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 vârf de sare

 

Mod de preparare:

Bate împreună untul, zahărul şi oul până obţii un amestec spumos.

Adaugă făina, bicarbonatul de sodiu, ciocolata si sarea, amestecând bine totul.

Tapetează o tavă şi aliniază grămăjoarele de aluat, cu spaţii între ele. Dă la cuptorul încălzit la 190 °C, timp de 10 minute.

Stinge cuptorul când prăjiturile sunt încă moi la mijloc şi mai lasă-le în tavă încă 5 minute înainte de a le scoate de tot din cuptor. Serveşte-le calde.

Fursecuri cu ciocolată

retete

Fursecuri Linzer cu Nuci și Mure: Rețeta Delicioasă

Fursecuri Linzer cu Nuci și Mure: Rețeta Delicioasă din: nuci, unt, zahar pudra, coaja de lamaie, ou, extract de vanilie, praf de copt, sare, gem de mure. Fursecurile Linzer sunt o delicatesă îndrăgită pentru sărbători și evenimente speciale. Această rețetă adaugă o notă de savoare inovatoare cu nuci crocante și mure dulci, oferind o experiență […]

retete

Fursecuri cu Ciocolată – Crocante și Delicioase

Fursecuri cu Ciocolată – Crocante și Delicioase din: unt, zahar brun, zahar tos, ou, esenta de vanilie, faina, praf de copt, sare, ciocolata. Ingrediente: 200g unt la temperatura camerei 150g zahăr brun 50g zahăr tos 1 ou mare 1 linguriță de esență de vanilie 220g făină 1/2 linguriță praf de copt 1/4 linguriță sare 200g […]

Reteta zilei: Fursecuri cu cocos si vanilie

Fursecuri cu cocos si vanilie din: faina, unt, cocos, zahar, ou, lapte, vanilie, praf de copt, sare. Ingrediente: 2 căni de făină 1/2 cană de unt moale 1 1/3 cană de cocos 1/2 cană zahăr 1 ou 1/4 cană de lapte 1 linguriță esenta de vanilie 1/2 linguriță praf de copt 1/8 linguriță sare   […]

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Va ofer o reteta de fursecuri de post.

    200 de grame de faina
    30 de grame cacao de buna calitate
    1 lingurita de praf de copt
    1 varf de cutit de sare
    100 de grame de zahar brun
    50 de grame de zahar
    1 lingura de esenta de vanilie
    1 avocado
    50 de ml. de ulei de cocos (daca nu aveti ulei de cocos, folositi de floarea soarelui, rapita, samburi de struguri etc.)
    60 de grame de ciocolata cu 70% cacao maruntita cu cutitul sau picaturi de ciocolata

    Aprindeti cuptorul si fixati-l la 180 de grade Celsius.

    Taiati avocadou-ul pe lungime pana la sambure, rasuciti usor una dintre jumatati si desprindeti-o de fruct. Infigeti lama cutitului in samburele de avocado, rasuciti usor cat sa se desprinda samburele din pulpa, apoi indepartati-l.

    Scobiti cu o lingura pulpa fructului si puneti-o intr-o castron incapator, in care se va prepara aluatul pana la final. Zdrobiti pulpa de avocado cu un blender de mana sau cu furculita.

    Adaugati uleiul de cocos peste pulpa de avocado maruntita (sau uleiul… de care aveti), zaharul brun, zaharul obisnuit si esenta de vanilie. Bateti cu mixerul pana ce compozitia devine cremoasa.

    Separat, se amesteca faina, cacaua, praful de copt, sarea si ciocolata maruntita.

    Se adauga ingredientele uscate peste crema de avocado in 2 transe, amestecand cu mixetul la viteza mica de fiecare data. Daca e nevoie, se adauga pe rand cate 1 lingura de apa (eu am adaugat 3 linguri), pana la obtinerea unui aluat cremos, dar destul de ferm.

    Se iau cu o lingura unsa cu ulei cantitati egale din aluat si se modeleaza in forma de bila in palmele unse. Se aseaza cu distanta intre ele pe o tava acoperita cu hartie de copt si se aplatizeaza usor.

    Se coc in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius timp de 10-15 minute (eu le-am tinut in cuptor 12 minute), apoi se scot pe un gratar pentru prajituri si se lasa sa se raceasca bine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.