Fursecuri colorate cu dulceata

Printeaza

Fursecuri colorate cu dulceata din: margarina, zahar, ou, amoniac, coaja de portocala, scortisoara, esenta de vanilie, faina, dulceata de capsune, crema de ciocolata, suc de lamaie, colorant.

Ingrediente:Fursecuri colorate cu dulceata

  • 1 pachet margarină
  • 1 pahar de zahăr pudră (200 g)
  • 1 ou întreg şi 1 gălbenuş
  • 1 pliculeţ amoniac stins în puţin oţet
  • coajă de portocală
  • 1 esenţă de vanilie
  • scorţişoară
  • 1/2 kg făină
  • dulceaţă de căpşune
  • cremă de ciocolată albă şi neagră pentru glazurat
  • creioane pentru ornat
  • suc de lămâie
  • colorant alimentar

 

Mod de preparare:

Freci margarina spumă cu zahărul pudră, adaugi oul întreg şi gălbenuşul, omogenizând bine după fiecare, stingi amoniacul cu puţin oţet şi îl adaugi în compoziţie.

Pui aromele după preferinţă (coajă de portocală, esenţa de vanilie, scorţişoară) şi apoi adaugi făina, frământând aluatul.

Laşi la odihnit timp de 30 de minute la rece, apoi întinzi foi cu sucitorul, nu foarte groase şi tai fursecurile cu forme speciale. Aşezi fursecurile în tăvi presărate cu făină şi le coci la foc moderat.

După ce s-au copt toate fursecurile, le laşi la răcit şi le lipeşti două câte două cu dulceaţa de fructe sau cu crema de ciocolată.

Pui la topit în baie de aburi 150 g ciocolată cu 3 linguri de ulei şi glazurezi fursecurile.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ruxandra Dragomir

    imi plac fursecurile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.