Fursecuri colorate
PrinteazaO retete delicioasa de fursecuri colorate din: faina, amidon, unt, zahar tos, praf de oua, zahar vanilinat, ciocolata neagra, esenta de lamaie, sare, mere si sos de vanilie.
- 250 g făină
- 50 g amidon
- 200 g unt
- 150 g zahăr tos
- un pliculeţ praf de copt
- două ouă
- zahăr vanilinat
- 200 g ciocolată neagră
- un sfert de linguriţă cu sare
- o linguriţă cu esenţă de lămâie
- biluţe colorate
- mere
- sos de vanilie
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune făina cernută, praful de copt, amidonul şi sarea. Untul se pune într-un bol separat împreună cu ouăle, zahărul vanilinat şi zahărul tos.
Se mixează până devine ca o cremă, se adaugă esenţa de lămâie, ingredientele din primul bol şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare.
Se acoperă cu folie alimentară, se introduce la rece pentru 30 de minute, apoi se împarte în bile mari cât o nucă. Se încălzeşte o formă de ” sărăţele, se pun pe rând bilele de aluat şi se coc până devin aurii.
Se aşază pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească. Ciocolata se topeşte la bain- marie, se pune câte o linguriţă în mijlocul fiecărui fursec şi se presară biluţele colorate.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- fursecuri colorate