Fursecuri cu crema de vanilie si cocos
PrinteazaFursecuri cu crema de vanilie si cocos din: oua, zahar, unt, esenta de vanilie, faina, zahăr vanilinat, ciocolată de menaj, ulei, nucă de cocos.
Ingrediente:
- 1 ou
- 100 g zahăr
- 150 g unt
- câteva picături esenţă de vanilie
- 200 g făină
Pentru crema şi decor:
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 200 g unt
- 50 g ciocolată de menaj
- 1 lingură ulei
- nucă de cocos
Mod de preparare:
Topeşti untul într-un vas aşezat pe baie de aburi. Iei vasul de pe sursâ de căldură şi freci untul spumă cu zahărul, 2-3 minute.
Adaugi oul, esenţa de vanilie şi făina cernută. Pui compoziţia obţinută într-un poş cu duiul nr. 9 şi formezi steluţe, pe tava tapetată cu hârtie de copt.
Coci la foc mediu, timp de 10-15 minute, în cuptorul preîncălzit, până când fursecurile se rumenesc uşor pe bază şi pe margini. Le laşi să se răcească pe grătar.
Pentru crema de vanilie, amesteci pe baie de aburi ouăle cu zahărul şi zahărul vanilinat, până când compoziţia începe să se îngroaşe.
După ce s-a răcit, o încorporezi lingură cu lingură, în untul frecat spumă. Lipeşti câte două fursecuri cu cremă şi le păstrezi în frigider până se mai întăreşte crema.
Intre timp, topeşti la bain-marie ciocolata împreună cu uleiul. Glazurezi fursecurile cu ciocolată topită, fie folosind un cornet din hârtie de copt, fie o torni direct din lingură. Peste ciocolata caldă, presari nucă de cocos.
Fursecuri cu crema de vanilie si cocos
Pofta buna!
Sunt bune fursecurile astea?