Fursecuri cu ananas
PrinteazaO reteta de fursecuri cu ananas din faina, pudra de cacao, ananas confiat, praf de copt, unt, zahar tos, oua, zahar vanilinat, sare, esenta de rom si sos de ciocolata.
- 200 g făină
- 50 g pudră de cacao
- 100 g ananas confiat
- un pliculeţ praf de copt
- 150 g unt
- 125 g zahăr tos
- două ouă
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- un vârf de linguriţă de sare
- o linguriţă de esenţă de rom
- sos de ciocolată
Mod de preparare:
Untul moale se pune într-un castron împreună cu sarea, zahărul tos şi zahărul vanilinat. Se mixează până capătă aspectul unei creme, se adaugă ouăle şi se mixează încă cinci minute. Se pun esenţa de rom, praful de copt, pudra de cacao, ananasul confiat tocat mărunt şi făina.
Se frământă totul până rezultă un aluat omogen, potrivit de tare, se împarte în trei bucăţi şi li se dă formă de fitil. Se împletesc, se acoperâ cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru 30 de minute.
Se taie felii potrivit de grocse, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins. Se coc 12-15 minute la foc potrivit, se scot pe un grăta’ de bucătărie şi se lasă să se răcească.
Se servesc calde sau re:i, decorate cu sos de ciocolată şi bucăţi de ananas confiat.
Poftă bună!