Fursecuri cu ciocolată
PrinteazaFursecuri cu ciocolată
Ingrediente:
- 250 g unt
- 350 g făină
- 100 g zahăr tos
- 300 g ciocolată neagră
- 100 ml frişca
- 200 g castane
- 50 g nucă de cocos
- două ouă
- sare
- un sfert de linguriţă de praf de copt
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- o linguriţă de esenţă de migdale
Preparare:
lntr-un bol se pun umtul moale, zahărul tos, esenţa de migdale, zahărul vanlinat, un praf de sare şi ouăle. Se mixează până devin ca o cremă, se adaugă praful de copt amestecat cu făina şi se frământă.
Aluatul rezultat se acoperă cu folie alimentară, se introduce la rece 30 de minute, se întinde o foaie potrivit de groasă şi se taie rondele cu un pahar.
Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptor, se coc 12-15 miinute la foc potrivit, se scot pe un platou sau pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească.
Castanele se crestează, se coc în cuptor, se curăţă de coajă şi se pasează. Frişca se amestecă bine cu 200 g ciocolată topită la bain-marie şi pasta de castane.
Se ung fursecurile cu cremă, se lipesc două câte două, se ung cu ciocolata topită rămasă şi se presară cu nuca de cocos.
Pofta buna!
Fursecurile cu ciocolata sunt in desert simplu si gustos. Recomand.