Fursecuri cu ciocolata neagra si sirop de artar
PrinteazaFursecuri cu ciocolata neagra si sirop de artar din: ulei de susan, sirop de artar, faina, praf de copt, nuci, cacao, ciocolata neagra.
- 150 ml ulei de susan
- 10 linguri sirop de arţar
- 250 g făină integrală
- 1/2 plic praf de copt
- 40 g nuci prăjite şi pisate
- 2 linguri cacao
- 60 g ciocolată neagră (minimum 70% cacao)
Mod de preparare:
Intr-un castron se amestecă uleiul de susan cu sirop de arţar; se bat cu telul şi apoi se înglobează, tot cu telul, făina amestecată în prealabil cu praf de copt, nucile, praful de cacao şi ciocolata rasă pe râzătoare.
Se încinge cuptorul la 170 °C şi se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se scot porţii de aluat cu linguriţa; se aşază pe tavă şi se aplatizează puţin.
Se coc în cuptorul pregătit 12-15 minute, în funcţie de mărime. Fursecurile vor fi foarte fragede şi sfragile, deci se lasă să se răcorească pe tavă, ca să se mai întărească, abia apoi se transferă pe un grătar şi se lasă să se răcească complet.
Fursecuri cu ciocolata neagra si sirop de artar
Pofta buna!