Fursecuri cu ciocolata si nuca de cocos
PrinteazaFursecuri cu ciocolata si nuca de cocos din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, esenta de rom, faina, amidon, cacao, drojdie, lapte, smantana, fulgi de cocos.
Pentru aluat:
- 100 g ciocolată amăruie
- câte 50 g unt şi zahăr pudră
- 1 ou
- esenţă de rom
- 100 g făină
- 20 g amidon alimentar din porumb
- 1 lingură cacao
- 1 vârf de cuţit drojdie uscată
Pentru glazură şi decor:
- 2 linguri zahăr pudră
- 50 g ciocolată
- 1 lingură lapte sau smântână
- fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare:
Pentru aluat, topeşti la bain-marie ciocolata împreună cu untul, apoi adaugi zahărul pudră. Amesteci până obţii un amestec lichid şi omogen. Iei vasul de pe foc şi încorporezi treptat oul bătut, drojdia uscată şi făina cernută împreună cu praful de cacao. Omogenizezi până obţii o pastă.
Iei câte o linguriţă de compoziţie şi modelezi mici sfere pe care le treci prin zahăr pudră şi le aşezi în tava tapetată cu hârtie pentru copt, la distanţă de 2 cm unele de altele.
Pui tava în cuptorul preîncălzit şi coci fursecurile la foc mediu 10 minute şi la foc mic următoarele 10 minute. Sunt gata când se crapă crusta formată deasupra.
Topeşti ciocolata cu laptele şi treci fiecare fursec prin acest amestec, apoi prin nuca de cocos.