Fursecuri cu ciocolată (varianta)
PrinteazaFursecuri cu ciocolată
- 120 g unt
- 220 g zahăr pudră
- 1 albuş
- 250 g alune prăjite şi măcinate
- 4 linguri făină
- vanilie
- unt
- făină pentru forma
Ingrediente crema : 1 baton ciocolată sau 2 linguri de cacao,1 lingură zahăr,2 linguri apă,1 linguriţă rom.
Mod de preparare:
Se amestecă bine zahărul cu untul, se adaugă albuşul, frecînd totul spumă. Se pun vanilia, alunele şi făina, se amestecă bine şi se toarnă compoziţia într-o tavă de copt unsă cu unt şi presărată cu făină.
Se coace la foc potrivit. După ce s-a răcit, foaia obţinută se unge cu crema fierbinte.
Se taie în pătrate mici. Pentru cremă se fierbe ciocolata cu zahărul şi apa, se adaugă romul şi se amestecă.
Pofta buna!