Fursecuri cu crema de vanilie
PrinteazaFursecuri cu crema de vanilie din: margarina, faina, zahar, rom, praf de copt, lamaie, lapte, amidon, zahar pudra, unt, vanilie.
- 150 g margarină
- 200 g făină
- 100 g zahăr
- 1 lingură rom
- 1 plic praf de copt
- coajă rasă de lămâie
Pentru cremă:
- 100 ml lapte
- 1 lingură amidon
- 150 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 2 esenţe de vanilie
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Freci margarina cu zahărul, apoi adaugi romul, făina, coaja rasă de lămâie şi praful de copt. Obţii un aluat vârtos, pe care îl înfăşori într-o folie de plastic şi îl laşi la frigider 30 de minute.
Intinzi o foaie mai groasă de 0,5 cm şi decupezi discuri mici. Aşezi în-tr-o tavă unsă şi tapetată şi dai la cuptor 15-20 de minute.
Fierbi laptele cu amidonul până se îngroaşă şi laşi la răcit. Freci untul spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie, apoi încorporezi treptat compoziţia de lapte. Lipeşti fursecurile coapte şi răcite, două câte două, cu crema de vanilie şi le presari cu zahăr pudră.
Fursecuri cu crema de vanilie
Pofta buna!