Fursecuri cu crema si zmeura
PrinteazaFursecuri cu crema si zmeura din: lapte, drojdie, faina, zahar tos, unt, oua, sare, zahar pudra, zahar vanilat, amidon alimentar, seminte de susan, scortisoara, zmeura, stafide, rom si portocale confiate.
- 750 ml lapte
- 7 g drojdie uscata
- 500 g faina
- 90 g zahar tos
- 150 g unt
- 3 oua
- 3 g sare
- 60 g zahar pudra
- zahar vanilinat
- amidon alimentar
- 30 g seminte de susan
- scortisoara
- 400 g zmeura
- stafide
- rom
- portocale confiate
Mod de preparare:
Intr-o oală se amestecă un ou cu două pliculeţe zahăr vanilinat, zahărul pudră, 6 linguri cu amidon şi jumătate din cantitatea de lapte. Se fierbe la foc mic până se obţine o cremă groasă, se opreşte focul şi se toarnă în forme sau cupe. într-un bol separat se amestecă drojdia cu restul de lapte, puţină făină şi sarea.
Se lasă să dospească zece mi¬nute, se toarnă peste restul de făină, se adaugă oul rămas, zahărul tos şi untul topit. Se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, se lasă să dospească 30 de minute, se modelează fitile şi se taie bucăţi de 1-2 centimetri. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins pentru 20-25 de minute.
Se presară o linguriţă cu scorţişoară peste cremă împreună cu seminţele de susan, se aşază zmeura şi se serveşte alături de fursecurile calde sau reci. La crema se mai pot adauga stafide inmuiate in rom sau portocale confiate tocate marunt.
Fursecuri cu crema si zmeura
Pofta buna!
Sunt niste fursecuri delicioase. Poate as umple cu altceva aceste fursecuri, dar merg si asa
Vreau si eu din fursecurile astea :0 Arata binisor, vreau doar sa gust din fursecuri