Fursecuri cu faina de naut
PrinteazaFursecuri cu faina de naut din: faina de naut, zahar, unt de cocos, zahar vanilat, cardamon, fistic, ou, praf de copt.
- 300gq făină de năut
- 130 g zahăr brun
- 120 g unt de cocos sau unt clarifiat
- 3 pliculeţe zahăr vanilinat
- 5 seminţe de cardamon
- 100 g fistic sau alune
- 1 ou
- 1/2 linguriţă praf de copt sau bicarbonat
Mod de preparare:
Dacă foloseşti unt de cocos, îl aduci la temperatura camerei, ca să se lichefieze. Pentru a obţine unt darifiat, topeşti în cuptorul încălzit untul şi scurgi partea lichidă, grasă, care se ridică deasupra, rămânând nefolosită partea albă, lăptoasă.
Mixezi într-un bol oul, zahărul, zahărul vanilinat şi untul de cocos. Adaugi praful de copt, seminţele de cardamom măcinate şi făina de năut. Omogenizezi aluatul şi încorporezi fisticul tăiat mare, cu cuţitul, înveleşti aluatul în folie şi îl păstrezi în frigider pentru 30 de minute.
Modelezi sfere de mărimea unei nuci, pe care le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt, cu distanţă între ele. Le coci 15 minute, la foc mediu, până când se rumenesc marginile. Le laşi să se răcească 10 minute în tavă, după care le scoţi pe un grătar, până se răcesc complet.
Le păstrezi în cutii metalice.
Fursecuri cu faina de naut
Pofta buna!