Fursecuri cu fistic
PrinteazaFursecuri cu fistic din: gris, faina, unt, drojdie, lapte, fistic, zahar.
Pentru aluat:
- 750 g gris fin
- 250 g făină
- 450 g unt
- 20 g drojdie uscată
- 150 ml lapte
Pentru umplutură:
- 250 g fistic nesărat
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri sirop de zahăr
- 30 g unt topit
Mod de preparare:
Cu o seară înainte se amestecă grisul, făina şi untul topit. Se lasă la rece.
A doua zi, jumătate din cantitatea de fistic se mărunţeste, se adaugă zahăr, sirop şi unt topit peste tot fisticul, şi cel tocat, si cel întreg.
Drojdia se desface în lapte şi apoi se toarnă în amestecul cu făină. Se amestecă bine pentru a obţine un aluat din care se rup mici bile nu mai mari de o nucă.
Se întinde bucăţica de aluat în palmă, se pune umplutură, se închid marginile şi se pun în forma specială de fursecuri.
Pe măsură ce se formează, se pun ursecurile în tava de copt tapetată cu hârtie şi se coc 10 minute. Se procedează la fel şi pentru celelalte fursecuri.
Fursecuri cu fistic
Pofta buna!