Fursecuri cu fistic

Printeaza

Fursecuri cu fistic din: gris, faina, unt, drojdie, lapte, fistic, zahar.

Ingrediente:Fursecuri_cu_fistic

Pentru aluat:

  • 750 g gris fin
  • 250 g făină
  • 450 g unt
  • 20 g drojdie uscată
  • 150 ml lapte

Pentru umplutură:

  • 250 g fistic nesărat
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri sirop de zahăr
  • 30 g unt topit

 

Mod de preparare:

Cu o seară înainte se amestecă grisul, făina şi untul topit. Se lasă la rece.

A doua zi, jumătate din cantitatea de fistic se mărunţeste, se adaugă zahăr, sirop şi unt topit peste tot fisticul, şi cel tocat, si cel întreg.

Drojdia se desface în lapte şi apoi se toarnă în amestecul cu făină. Se amestecă bine pentru a obţine un aluat din care se rup mici bile nu mai mari de o nucă.

Se întinde bucăţica de aluat în palmă, se pune umplutură, se închid marginile şi se pun în forma specială de fursecuri.

Pe măsură ce se formează, se pun ursecurile în tava de copt tapetată cu hârtie şi se coc 10 minute. Se procedează la fel şi pentru celelalte fursecuri.

Fursecuri cu fistic

Fursecuri_cu_fistic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.