Fursecuri cu gem de prune
PrinteazaFursecuri cu gem de prune din: faina, sare, unt, zahar, lapte, gem de prune.
- 300 g făină
- 1 praf de sare
- 150 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 50 ml lapte dulce pasteurizat
- 150 g gem de prune
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Mod de preparare:
Cerni într-un castron făina cu sarea. Adaugi untul tăiat în cubuleţe şi amesteci cu degetele, până când obţii un aluat sfărâmicios. Pui zahărul, apoi laptele frământând mereu până obţii un aluat omogen, potrivit de tare, însă care se poate modela cu uşurinţa.
Inveleşti aluatul în folie şi î1 păstrezi 1 oră în frigider. Intinzi apoi aluatul în foaie groasă de 6 mm grosime şi decupezi fursecurile cu forme speciale.
Pentru jumătate dintre fursecuri, faci câte un orificiu la mijloc. Le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt şi le coci la foc mediu, 15-20 de minute. Ungi cu gem fursecurile întregi şi le lipeşti cu cele perforate. Le presari cu zahăr pudră.
Fursecuri cu gem de prune
Pofta buna!