Fursecuri cu gem de prune

Printeaza

Fursecuri cu gem de prune din: faina, sare, unt, zahar, lapte, gem de prune.

Ingrediente:Fursecuri_cu_gem_de_prune

  • 300 g făină
  • 1 praf de sare
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 ml lapte dulce pasteurizat
  • 150 g gem de prune
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

 

Mod de preparare:

Cerni într-un castron făina cu sarea. Adaugi untul tăiat în cubuleţe şi amesteci cu degetele, până când obţii un aluat sfărâmicios. Pui zahărul, apoi laptele frământând mereu până obţii un aluat omogen, potrivit de tare, însă care se poate modela cu uşurinţa.

Inveleşti aluatul în folie şi î1 păstrezi 1 oră în frigider. Intinzi apoi aluatul în foaie groasă de 6 mm grosime şi decupezi fursecurile cu forme speciale.

Pentru jumătate dintre fursecuri, faci câte un orificiu la mijloc. Le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt şi le coci la foc mediu, 15-20 de minute. Ungi cu gem fursecurile întregi şi le lipeşti cu cele perforate. Le presari cu zahăr pudră.

Fursecuri cu gem de prune

Fursecuri_cu_gem_de_prune

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.