Fursecuri cu gem si migdale
PrinteazaFursecuri cu gem si migdale din: oua, sare, unt, zahar, migdale, praf de copt, lamaie, zahar vanilinat, faina, zahar pudra, gem.
- 3 gălbenuşuri
- 1 praf de sare
- 150 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 50 g migdale măcinate
- 1 plic praf de copt coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 plic zahăr vanilinat
- circa 300 g făină
- 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
- 250 g gem
Mod de preparare:
Freci spumă untul moale, adus la temperatura camerei, împreună cu gălbenuşurile, zahărul, sarea, aromele şi migdalele măcinate. în pasta obţinută, încorporezi treptat făina cernută împreună cu praful de copt.
Vei obţine un aluat uşor de modelat, pe care îl înveleşti în folie de plastic şi îl laşi în frigider pentru 1 oră.
Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul şi tai figurine, cu ajutorul formelor pentru fursecuri. Le coci 10-12 minute, în cuptorul preîncălzit, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la foc mediu (180 °C).
După ce s-au răcit, le lipeşti cu gem şi le pudrezi cu zahăr. Sunt mai bune a doua zi.
Pofta buna!