Fursecuri cu ghimbir
PrinteazaFursecuri cu ghimbir din: unt, zahar, nuci, ghimbir, pesmet, faina, oua, lichior.
- 70 g unt
- 60 g zahăr
- 150 g nuci măcinate
- 50 g ghimbir confiat
- 150 g pesmet
- 80 g făină
- 3 ouă
- 50 ml lichior de portocale
- 1 lingură coajă de portocală rasă
- 1 lingură coajă de lămâie rasă
- 3 plicuri zahăr vanilinat unt sau margarină pentru forme
Mod de preparare:
Freci spumă untul moale cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile şi mixezi până nu se mai simt cristalele de zahăr. In crema rezultată, pui nucile măcinate, ghimbirul tăiat mărunt, coaja de portocală şi de lămâie proaspăt rasă.
Amesteci într-un bol făina cernută, pesmetul şi zahărul vanilinat. Baţi albuşurile spumă tare. în bolul cu amestecul de prafuri, adaugi pe rând crema de gălbenuşuri şi spuma de albuşuri şi amesteci delicat, până omogenizezi aluatul.
Dacă ai o tavă cu forme pentru fursecuri, ungi adânciturile şi pui în ele câte 1 lingură de compoziţie. Le acoperi cu folie de aluminiu şi le coci la foc mediu, 30-40 de minute. Poţi să pui compoziţia şi sub formă de grămăjoare, pe tava tapetată cu hârtie de copt.
Fursecuri cu ghimbir
Pofta buna!