Fursecuri cu mac si stafide
PrinteazaFursecuri cu mac si stafide din: faina, unt, zahar, mac, stafide, sare.
- 400 g făină
- 250 g unt
- 200 g zahăr
- un ou
- 100 ml apă
- 2-3 linguri seminţe de mac
- 2 linguri stafide
- un praf sare
Mod de preparare:
Se pun într-un castron făina cernută, zahărul, sarea şi untul moale şi se amestecă bine cu degetele până se obţine un amestec nisipos.
Se adaugă apoi apa, oul, seminţele de mac şi se frământă bine, până la omogenizare. Se pune aluatul într-o seringă specială de bucătărie sau într-o pungă cu colţul tăiat şi se eliberează mici cantităţi în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se aşază câte o bobiţă de fruct uscat şi se lasă la cuptor pentru 25 de minute.
Pofta buna!