Fursecuri cu mac
PrinteazaFursecuri cu mac din: budinca de vanilie, faina, unt, zahar, oua, lapte, praf de copt mac, sare, scortisoara, zahar vanilat, lamaie, fructe.
- un plic cu budincă de vanilie
- 300 g făină
- 250 g unt
- 150 g zahăr tos
- 3 ouă
- 100 ml lapte
- un pliculeţ cu praf de copt
- 50 g seminţe de mac
- sare
- o jumătate de linguriţă cu pudră de scorţişoară
- zahăr vanilinat
- o lămâie
- fructe de sezon
Mod de preparare:
Seminţele de mac se amestecă bine cu un ou, 50 g zahăr tos, jumătate din coaja râsă de lămâie, un pliculeţ cu zahăr vanilinat şi pudra de scorţişoară.
Intr-un vas se amestecă ouăle rămase, zahărul tos şi zahărul vanilinat, untul şi budinca de vanilie, coaja de lămâie, laptele şi praful de copt. Se toarnă peste făină şi se frământă.
Se întinde o foaie din aluat, se unge cu pasta de mac şi se rulează. Se lasă la rece pentru 20 de minute, apoi se taie în felii subţiri.
Se aşază într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu unsă cu unt şi se introduc în cuptor. Se coc timp de 15-20 de minute la foc mediu. Se servesc alături de o salată de fructe de sezon.
Poftă bună!