Fursecuri cu magiun de Topoloveni
PrinteazaO reteta delicioasa de fursecuri cu: cartofi albi, faina, drojdie, zahar, ulei, apal zahar vanilat, magiun de prune, mascarpone, coaja de lamaie, ghimbir.
- 500 g cartofi albi
- 100 g făină
- 50 g drojdie
- 100 g zahăr
- 200 ml ulei
- 50 m apă
- un pliculeţ zahăr vanilinat
- un borcan cu magiun de prune Topoloveni
- o cutie de mascarpone
- coajă de lămâie sau portocala
- ghimbir ras
Mod de preparare:
Cartofii se spală bine de pământ şi nisip, se fierb până pot fi pătrunşi cu dinţii furculiţei, se curăţă de coajă şi se toacă mărunt.
Zahărul tos se topeşte în apa călduţă şi se amestecă bine cu drojdia. Lichidul obţinut se amestecă cu făina şi aluatul rezultat se combină cu cartofii reci, coaja rasă se lămâie, ghimbirul şi se frământă încă o dată.
Se întinde o foaie subţire din aluat, se decupează rondele cu o cană şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o paletă pe şerveţele absorbante şi se lasă se răcească.
Se ung jumătate din rondele cu magiun de prune Topolcveni, se pune un strat de mascarpone şi din nou magiun de prune. Se aşază încă un strat de mas carpone şi se pun deasuprc rondelele de aluat rămase.
Fursecuri cu magiun de Topoloveni
Pofta buna!