Fursecuri cu mere si scortisoara
PrinteazaFursecuri cu mere si scortisoara din: unt sau margarina, miere, zahar, faina, prf de copt, scortisoara, zahar pudra, zeama de lamaie, bomboane colorate şi argintii.
Ingrediente:
- 180 g unt sau margarina
- 1/4 cană miere
- 65 g zahăr
- 1/4 cană lapte
- 360 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 linguriţă scorţişoară
Pentru glazură:
- 4 linguri zahăr pudră
- 3-4 linguri zeamă de lămâie
- bomboane colorate şi argintii
Mod de preparare:
Freci spumă untul moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul, până când nu se mai simt cristalele.
Adaugi laptele călduţ şi omogenizezi, după care încorporezi treptat făina cernută împreună cu praful de copt şi scorţişoara. Modelezi aluatul în formă de sferă şi îl laşi să se odihnească pe masa de lucru.
Intre timp, porneşti fycul la cuptor şi tapetezi tăvile cu hârtie de copt. Presari făină pe masa de lucru şi întinzi aluatul în strat de 4-5 mm.
Cu ajutorul formelor pentru fursecuri trecute mereu prin făină, decupezi peştişori pe care îi aşezi în tavă. îi coci la foc mediu, timp de 10 minute.
Pentru glazură, pui zahărul într-un mic bol şi torni treptat zeama de lămâie, până obţii o pastă fluidă, de consistenţa laptelui bătut.
Ungi peştişorii reci cu glazură şi presari bombonele colorate. în loc de ochi, pui un drajeu argintiu.
Fursecuri cu mere si scortisoara
Pofta buna!