Fursecuri cu mere si scortisoara

Printeaza

Fursecuri cu mere si scortisoara din: unt sau margarina, miere, zahar, faina, prf de copt, scortisoara, zahar pudra, zeama de lamaie, bomboane colorate şi argintii.

Fursecuri_cu_mere_si_scortisoara

Ingrediente:

  • 180 g unt sau margarina
  • 1/4 cană miere
  • 65 g zahăr
  • 1/4 cană lapte
  • 360 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 linguriţă scorţişoară

Pentru glazură:

  • 4 linguri zahăr pudră
  • 3-4 linguri zeamă de lămâie
  • bomboane colorate şi argintii

Mod de preparare:

Freci spumă untul moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul, până când nu se mai simt crista­lele.

Adaugi laptele călduţ şi omogenizezi, după care încorporezi trep­tat făina cernută împreună cu praful de copt şi scorţişoara. Modelezi alua­tul în formă de sferă şi îl laşi să se odihnească pe masa de lucru.

Intre timp, porneşti fycul la cuptor şi tapetezi tăvile cu hârtie de copt. Presari făină pe masa de lucru şi întinzi aluatul în strat de 4-5 mm.

Cu ajutorul formelor pentru fursecuri trecute mereu prin făină, decupezi peştişori pe care îi aşezi în tavă. îi coci la foc mediu, timp de 10 minute.

Pentru glazură, pui zahărul într-un mic bol şi torni trep­tat zeama de lămâie, până obţii o pastă fluidă, de consistenţa laptelui bătut.

Ungi peştişorii reci cu glazură şi presari bombonele colorate. în loc de ochi, pui un drajeu argintiu.

Fursecuri cu mere si scortisoara

Fursecuri_cu_mere_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.