Fursecuri cu nuci, scortisoara si cuisoare
PrinteazaFursecuri cu nuci, scortisoara si cuisoare din: nuci măcinate, zahăr pudră, unt la temperatura camerei, făină, oua, scorţişoară, cuişoare, coaja de lamaie.
Ingrediente:
- cca 70 g nuci măcinate
- 140 g zahăr pudră
- 140 g unt la temperatura camerei
- 210 g făină
- 2 ouă
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- un vârf de cuţit cuişoare măcinate
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Toate ingredientele se aşază într-un castron şi se frământă din ele un aluat omogen. Se înfăşoară în folie transpaentă şi se lasă să se odihnească la frigider cel puţin 6 ore. Se încinge cuptorul la 170°C
Se aşază aluatul în forme mici speciale (cafe nu se umplu prea mult) şi se face câte o adâncitură în fiecare (aceste prăjiturele cresc foarte mult la cuptor şi, dacă stratul de aluat este prea gros, riscăm să rămână necopt). Se coc prăjiturelele 5-7 min. Se scot din formă cât timp sunt încă fierbinţi.
Fursecuri cu nuci, scortisoara si cuisoare
Pofta buna!