Fursecuri cu nuci si vanilie
PrinteazaFursecuri cu nuci si vanilie din: unt, margarina, zahar, faina, lamaie, oua, vanilie, nuci.
- 250 g unt
- 250 g margarină
- 150 g zahăr pudră
- 650 g făină
- coajă de lămâie
- sare
- 5 ouă
- vanilie
- 10 nuci
Mod de preparare:
Punem într-un vas emailat untul, margarina şi zahărul ca să se amestece la cald. Când amestecul s-a înmuiat, adăugăm un praf de sare şi frecăm energic cu o lingură de lemn, pentru ca omogenizarea să se facă mai repede.
Adăugăm ouăle pe rând, iar când amestecul arată ca o pastă, turnăm faina în ploaie. Luăm din amestec cu o linguriţă şi punem fursecuri pe o tavă neunsă, să se coacă la foc iute.
In amestec punem 10 nuci tocate mărunt şi parfumăm cu vanilie, rom sau vanilină. Fursecurile sunt gata atunci când se desprind de pe tavă. Scoatem şi pudrăm cu zahăr farin.
Se păstrează câteva zile în pungi de hârtie.
Pofta buna!