Fursecuri cu nuci
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de fursecuri cu nuci din: unt, zahar, oua, faina, nuci si gem.
Ingrediente:
- 200 g unt
- 175 g zahăr
- 2 ouă
- 300 g făină
- 200 g nuci tăiate
- 5 linguri gem
Mod de preparare:
Amesteci untul cu zahărul şi cele 2 gălbenuşuri, încorporezi făina până rezultă un aluat consistent. Baţi albuşul spumă şi tai nucile cât mai mărunt (nu le macini). După ce frămânţi aluatul, faci aproximativ 60 de bile.
Cu o mână tăvăleşti bilele prin albuş, iar cu cealaltă prin nucă, apoi le aşezi în tavă. Astfel, nu se murdăreşte albuşul, iar ce rămâne poţi folosi la altă prăjitură. In fiecare bulgăraş faci o adâncitură pe care o umpli cu gem. Le coci la foc domol şi le laşi să se rumenească bine.
Cu cât nucile sunt mai bine prăjite, cu atât sunt mai gustoase.
Poftă bună!