Fursecuri cu portocale
PrinteazaFursecuri cu portocale din: unt, zahar, ou, faina, praf de copt, sare, portocala, marmelada, menta.
- unt pentru tavă
- 125 g unt
- 125 g zahăr
- 1 ou
- 200 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 priză de sare
- 1 portocală netratată
- marmeladă de portocale
- mentă pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Ungeţi tava.
Frecaţi spumă untul cu zahăr. Inglobaţi oul. Adăugaţi făina amestecată cu praful de copt şi sare. Frământaţi totul până devine un aluat uniform.
Spălaţi portocala şi radeţi coaja. Stoarceţi-o şi puneţi sucul deoparte.
Inglobaţi coaja de portocală în aluat, apoi formaţi aproximativ 40 de bulgări micuţi. Puneţi bulgării în tavă, aplatizaţi-i puţin şi lăsaţi-i cca 10-12 minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Omogenizaţi marmelada cu puţin suc de portocale. Scoateţi fursecurile din cuptor, lăsati-le să se răcească si decorati-le cu marmeladă si mentă.
Fursecuri cu portocale
Pofta buna!