Fursecuri cu rom si cacao
PrinteazaFursecuri cu rom si cacao din: unt, zahar pudra, oua, faina, , cacao, rom, ciocolata neagra.
Pentru aluat:
- 200 g unt, la temperatura camerei
- 200 g zahăr pudră
- 3 gălbenuşuri
- 310 g făină
Pentru umplutură:
- 150 g unt, la temperatura camerei
- 100 g zahăr pudră
- 50 g cacao
- 2 linguri rom
Pentru glazură:
- 200 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Tai untul bucăţele şi îl freci cu zahărul până obţii o cremă spumoasă.
Apoi, amestecând continuu, adaugi câte un gălbenuş. Ulterior, după ce ai încorporat toate gălbenuşurile, pui făina în ploaie. Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu ajutorul unui poş, formezi hastonaşe lungi de aluat. Dai tava la copt până se rumenesc uşor.
Prepari crema, pentru care omogenizezi untul tăiat bucăţele cu zahărul pudră până când devine spumoasă. Adaugi cacaua şi romul. Uneşti cu cremă câte două fursecuri, iar ciocolata pentru glazură o topeşti pe baie de aburi, apoi le decorezi cu ea.
Fursecuri cu rom si cacao
Pofta buna!