Fursecuri cu sos de vişine

Printeaza

O reteta delicioasa de fursecuri cu: unt, ou, zahar tos, alune, faina, praf de copt, sare, visine, vin rosu, scortisoara, amidon, ciocolata neagra.

Ingrediente:Fursecuri cu sos de vişine

  • 125 g unt
  • un ou
  • 275 g zahăr tos
  • 60 g alune
  • 250 g făină
  • un vârf de lingurita cu praf de copt
  • un vârf de linguriţă cu sare
  • 500 g vişine
  • 100 ml vin roş dulce
  • un baton de scorţişoară
  • o linguriţă cu amidon
  • ciocolată neagra

Mod de preparare:

Vişinele se spală, se curăţă de codiţe şi de sâmburi şi se pun într-o oală. Se presară dea­supra 100 g zahăr tos, se adaugă batonul de scorţişoară şi vinul roşu. Se pun pe foc şi se fierb la foc mediu până s-au înmuiat vişinele şi a scăzut sosul.

Se dizolvă amidonul cu puţină apă rece, se toarnă peste ingredien­tele din oală şi se amestecă, ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se mai ţin pe foc două minute, se opreşte focul şi se lasă să se răcească. Untul se mixeaz împreună cu zahărul tos râmas oul şi sarea până devin ca o crema se adaugă praful de copt, alune pisate, făina şi se mixează până se încorporează toate ingredientele.

Se pune aluatul într-un pistol de fursecuri, se toarnă pe o tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins. Reci, se trec prin ciocolată topită şi se lasă sa, se întărească.

Fursecuri cu sos de vişine

Fursecuri cu sos de vişine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.