Fursecuri cu sos de vişine
PrinteazaO reteta delicioasa de fursecuri cu: unt, ou, zahar tos, alune, faina, praf de copt, sare, visine, vin rosu, scortisoara, amidon, ciocolata neagra.
- 125 g unt
- un ou
- 275 g zahăr tos
- 60 g alune
- 250 g făină
- un vârf de lingurita cu praf de copt
- un vârf de linguriţă cu sare
- 500 g vişine
- 100 ml vin roş dulce
- un baton de scorţişoară
- o linguriţă cu amidon
- ciocolată neagra
Mod de preparare:
Vişinele se spală, se curăţă de codiţe şi de sâmburi şi se pun într-o oală. Se presară deasupra 100 g zahăr tos, se adaugă batonul de scorţişoară şi vinul roşu. Se pun pe foc şi se fierb la foc mediu până s-au înmuiat vişinele şi a scăzut sosul.
Se dizolvă amidonul cu puţină apă rece, se toarnă peste ingredientele din oală şi se amestecă, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se mai ţin pe foc două minute, se opreşte focul şi se lasă să se răcească. Untul se mixeaz împreună cu zahărul tos râmas oul şi sarea până devin ca o crema se adaugă praful de copt, alune pisate, făina şi se mixează până se încorporează toate ingredientele.
Se pune aluatul într-un pistol de fursecuri, se toarnă pe o tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins. Reci, se trec prin ciocolată topită şi se lasă sa, se întărească.
Fursecuri cu sos de vişine
Pofta buna!