Fursecuri cu unt si ciocolata
PrinteazaFursecuri cu unt si ciocolata din: unt, zahar, ou, faina, praf de copt, crema de ciocolata.
- 230 g unt cu 80% grăsime
- 170 g zahăr pudră
- un ou
- un plic zahăr vanilat
- 400 g făină
- o linguriţă praf de copt
- un praf sare
Pentru servit:
- cremă de ciocolată sau gem
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Intr-un bol, se pun untul cu zahărul pudră şi se mixează. Se adaugă si plicul de zahăr vanilat, apoi oul, se mixează până se încorporează, după care se pune făina amestecată cu praful de copt si sarea.
Se frământă aluatul, după care se pune în folie de plastic şi se dă la rece pentru 30 de minute.
Se presară pe masa de lucru putină făină, se întinde blatul să aibă o grosime de 5 mm, se decupează cu formele dorite si se pun fursecurile în tavă, pe hârtie de copt.
Se dau la cuptor 10 minute sau până se rumenesc.
Se umplu apoi cu cremă de ciocolată sau gem si se pudrează cu zahăr.
Pofta buna!