Fursecuri cu vanilie si rom
Printeaza
Fursecuri cu vanilie si rom din: oua, zahar, nuci, cacao, unt, vanilie, rom.
Pentru aluat:
- 4 albuşuri
- 1 1/2 pahar zahăr
- 3 pahare nuci măcinate
- 1-2 linguri cacao
- unt pentru tavă
Pentru cremă:
- 4 gălbenuşuri
- 1 pahar zahăr
- 2-3 linguri apă
- 2-3 linguri cacao
- vanilie
- rom
- 200 g unt
Mod de preparare:
Baţi albuşurile cu zahărul, până se desprind de tel. Adaugi nuca, pudra de cacao şi coaja de lămâie şi omogenizezi delicat.
Pui câte o linguriţă de compoziţie în tava bine unsă cu unt şi le coci la foc mic, pentru 20-25 de minute.
Mixezi la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul, apa şi cacaua, până când crema se îngroaşă. Adaugi aromele la sfârşit şi omogenizezi.
Freci spumă untul moale şi încorporezi lingură cu lingură crema răcită. Uneşti cu crema răcită bulgăraşii cu nucă şi rostogoleşti marginile prin nuci măcinate.
Pofta buna!