Fursecuri cu zaharina
PrinteazaFursecuri cu zaharina din: margarina, zaharina, nuci, praf de copt, faina integrala, lamaie, scortisoara, ou, cuisoare, gem dietetic sau unt de arahide.
- 120 g margarina
- 40 g zaharină pudră
- 50 g nuci măcinate
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 200 g făină integrală
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 vârf de cuţit de scorţişoară
- 1 ou
- coaja rasă de la 1 lămâie
- cuişoare măcinate
- 100 g gem dietetic sau unt de arahide
Mod de preparare:
Mixezi margarina moale, la temperatura camerei, până devine spumă. Adaugi pe rând zaharina, aromele, făina, praful de copt şi omogenizezi aluatul potrivit de tare. Il înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 2 ore.
Intinzi aluatul şi îl tai în rondele sau în diferite alte forme.
Ungi cu ou bătut jumătate dintre rondele şi le presari cu nuca măcinată. Coci rondelele în tava tapetată cu hârtie de copt, timp de 20 de minute, până când se rumenesc uşor.
După ce s-au răcit, le ungi pe cele fără ou cu un strat fin de gem sau unt de arahide şi le lipeşti cu fursecurile care au nuci deasupra, presându-le uşor.
Fursecuri cu zaharina
Pofta buna!