Fursecuri de caise si curmale
PrinteazaFursecuri de caise si curmale din: caise, curmale, migdale, faina.
- 200 g caise deshidratate
- 200 g curmale deshidratate
- 100 g migdale mărunţite
- 50 g făină de migdale
Mod de preparare:
Caisele se pun într-un bol cu apă cât să le acopere şi se lasă la hidratat 30 min. Se scurg, se mărunţesc la blender. La fel se mărunţesc şi curmalele fără sâmburi.
Se împarte cantitatea de migdale în două: jumătate plus 1-2 linguri merge la caise, restul la migdale.
Se dau la frigider 60 minute.
Apoi, între două folii, se întind foi subţiri de 1/2 cm din fiecare compoziţie. Foaia galbenă de caise va fi de două ori mai mare decât foaia maro de curmale.
Se fac sendviş, se decupează forme, iar cu ce rămâne din decupaj se fac biluţe şi se tăvălesc prin migdale mărunţite. Restul se ornează cu jumătăţi de migdale.
Pofta buna!