Fursecuri de casa cu alune
PrinteazaFursecuri de casa cu alune din: faina, zahar, rom, alune, smochine, unt, cacao.
- 350 g făină albă
- 50 g făină de hrişcă
- 200 g zahăr tos
- esenţă de rom
- 300 g alune prăjite
- 50 g smochine uscate
- 200 g unt sau margarină
- 50 g cacao
- 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron untul topit, cu un vârf cuţit sare, zahărul tos şi zahărul vanilat, până când se omogenizează. Se adaugă praf de cacao, esenţa de rom, ouăle, smochinele tăiate mărunt şi jumătate din cantitatea de alune.
Se amestecă într-un vas cele două tipuri de făină, se face o adâncitură şi se toarnă compoziţia, apoi se frământă un aluat potrivit de tare. Se lasă aluatul 10 minute la rece, acoperit cu un şervet
Se întinde cu sucitorul o foaie de aluat, din care se decupează fursecuri de formele dorite. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se dau la cuptor până când se rumenesc frumos. Se scot apoi pe un platou, se pudrează cu zahăr şi se lasă să se răcească.
Pofta buna!