Fursecuri de casa cu cacao
PrinteazaFursecuri de casa cu cacao din: unt, margarina, cacao, zahar, sare, oua, faina.
- 200 g unt
- 200 g margarină
- 150 g zahăr
- 30 g cacao
- sare
- coajă de lămâie sau de portocală
- 5 ouă
- 600 g făină
Mod de preparare:
Inmuiem la temperatura camerei untul şi margarina, după care frecăm spumă împreună cu zahărul adăugat treptat. Operaţia durează 20 minute.
Radem coajă de lămâie sau de portocală peste amestec, încorporăm ouăle pe rând, adăugăm un vârf de cuţit de sare, iar când crema este omogenă, turnăm faina în ploaie.
Amestecăm în continuare cu o furculiţă pentru omogenizare şi luăm din aluat o parte, pe care o amestecăm cu cacaua cernută proaspăt. Punem aluat alb într-o tavă neunsă, acoperim cu aluat în care s-a cernut cacao şi coacem la foc iute.
Scoatem când se desprind de tavă şi au marginile uşor rumenite.
Pudrăm cu zahăr farin şi lăsăm să se răcească.
Pofta buna!