Fursecuri de casa cu dulceata
PrinteazaFursecuri de casa cu dulceata din: faina, dulceata, unt, oua, zahar, sare.
- 450 g făină
- 200 g dulceaţă
- 200 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 100 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Bate energic zahărul pudră cu gălbenuşurile. Adaugă untul tăiat bucăţi mici şi zahărul vanilat, apoi făina şi sarea.
Formează bile din aluatul obţinut. Dă-le 30 de minute la rece. întinde fiecare bilă pe blatul înfăinat, decupează forme de floare cu o formă specială. La jumătate dintre ele decupează în mijloc un cerc mai mic.
Coace-le 15 minute.
După ce se răcoresc, unge-le pe cele negăurite cu un strat subţire de dulceaţă şi lipeşte-le cu celelalte.
Pofta buna!