Fursecuri de mure cu lamaie
PrinteazaFursecuri de mure cu lamaie din: faina integrala, sucanat, praf de copt, lamaie, iaurt de soia, lapte de migdale, faina de in, mure, cocos.
- 2 căni de făină de grâu integrală
- 1/2 de cană de Sucanat
- 1 1/2 linguriţe de praf de copt
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie cu pulpă
- 1/2 de cană de iaurt simplu de soia
- 1 cană de lapte de migdale
- 1 lingură de suc de lămâie
- 2 înlocuitori de ouă (2 linguri făină de in cu 6 linguri de apă)
- 1 cană de mure
- 2 linguri de nucă de cocos neîndulcită şi cu conţinut redus de grăsimi (opţional)
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C.
Se tapetează o formă de 12 brioşe cu hârtie de copt (sau se foloseşte o tavă care nu lipeşte).
Se amestecă făina, Sucanat, praful de copt şi zeama de lămâie într-un bol potrivit.
Se amestecă iaurtul de soia, laptele, sucul de lămâie şi înlocuitorii de ouă într-un bol separat.
Se toarnă compoziţia lichidă în compoziţia uscată şi se amestecă bine până se omogenizează.
Se introduc cu grijă murele.
Se pune compoziţia cu o lingură, împărţind-o în mod egal în formele de brioşe pregătite anterior.
Se presară nucă de cocos deasupra, pentru decor, dacă doreşti.
Se pune la copt în cuptorul preîncălzit, timp de 45 de minute sau până când o scobitoare înfiptă în mijlocul brioşei iese uscată. Se răcesc puţin înainte de servire.
Pofta buna!