Fursecuri de sărbătoare
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de fursecuri de sarbatoare din: orez, faina alba, lapte, unt, migdale, zahar, oua, stafide, rom, drojdie, lamaie, ulei de arahide si zahar pudra.
- 150 g orez cu bobul rotund
- 600 g făină albă
- 700 ml lapte
- 100 g unt
- 100 g migdale
- 150 g zahăr
- 6 ouă
- 200 g stafide
- 30 ml rom
- 15 g drojdie
- 1 lămâie
- 1 l ulei de arahide pentru prăjit
pentru decor:
- 100 h zahar pudra
Mod de preparare:
Pune la fiert, într-o cratiţă, orezul, laptele, untul şi coaja de lămâie. Când dă în clocot, fierbe orezul 20 de minute, amestecând continuu. Ia cratiţa de pe foc şi lasă orezul să se răcească.
Sparge ouăle în vasul robotului, adaugă zahărul şi mixează 5 minute, până la obţinerea unei compoziţii spumoase. Râşneşte foarte fin migdalele curăţate de pieliţă împreună cu puţină faină şi pune-le în vasul robotului.
Pasează orezul prin sită pentru a obţine un piure, toarnă-1 în vasul robotului şi amestecă, apoi adaugă făina, drojdia, un praf de sare şi stafidele înmuiate în rom.
Scoate aluatul din vas şi întinde din el o foaie cu grosimea de 1,5 cm. Taie-o fâşii lungi cu lăţimea de 5 cm, apoi în pătrate. Fă o crestătură în centrul fiecărui pătrat, apoi lărgeşte-o cu degetele.
Pune pătratele de aluat în baie de ulei încins şi prăjeşte-le pe ambele părţi până când devin aurii, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă. Când s-au răcit, presară fursecurile cu zahăr pudră şi serveşte-le.
Fursecuri de sărbătoare
Poftă bună!