Fursecuri delicioase cu crema
PrinteazaFursecuri delicioase cu crema din: unt, zahar, zahar vanilinat, ou, galbenusuri, faina, amidon de porumb, lapte, galbenusuri, esenta de vanilie.
pentru aluat:
- 250 g unt sau margarina
- 200 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 1 ou
- 3 galbenusuri
- 250 g faina
- 150 g amidon de porumb
pentru crema:
- 200 ml lapte
- 200 g zahar
- 4 linguri amidon
- 100 g unt sau margarina
- 2 galbenusuri
- 1 fiola esenta de vanilie
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixezi untul moale, la temperatu¬ra camerei, împreună cu zahărul, esenţa, oul şi gălbenuşurile, pe care le adaugi în cantităţi mici.
Incorporezi făina şi amidonul, după care pui aluatul într-un şpriţ special pentru aluaturi. în tava tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei, faci mici rozete de aluat, cu ajutorul şpriţului. Le coci 35-40 de minute, la foc mediu.
Pentru cremă, freci la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi amidonul diluat cu lapte şi amesteci până se îngroaşă crema.
Freci spumă untul moale şi adaugi lingură cu lingură crema fiartă şi răcită şi esenţa de vanilie.
Ungi 1/2 din fursecuri şi le lipeşti câte două, cu cremă. Le poţi pudra cu zahăr, ca să-şi păstreze prospeţimea pentru mai mult timp. Sunt mai bune a doua zi, când se înmoaie.
Fursecuri delicioase cu crema
Pofta buna!