Fursecuri delicioase cu cafea
PrinteazaO reteta delicioasa de fursecuri cu:faina, unt, cacao, oua, zahar tos, praf de copt, lapte dulce, esenta de lamaie, cafea macinata, sare, ciocolata alba.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 115 g unt
- două linguri cu cacao
- două ouă
- 150 g zahăr tos
- un pliculeţ praf de copt
- 100 ml lapte dulce
- o linguriţă cu esenţă de lămâie
- o li gură cu cafea măcinată
- un vârf de linguriţă cu sare
- 200 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Intr-un bol mai mare se pun untul moale, laptele dulce, zahărul tos şi sarea. Se adaugă esenţa de lămâie, ouăle şi se mixează până capătă aspectul unei creme. Se adaugă cacaua, cafeaua măcinată, praful de copt şi făina.
Se amestecă la început cu o lingură până încep să se omogenizeze ingredientele, apoi se frământă până rezultă un aluat potrivit de moale.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se toarnă din loc în loc grămăjoare de aluat, se pun îi mijloc bucăţele de ciocolată albă ş se acoperă cu aluat.
Se introduce tava în cuptor şi se coc la foc mediu 10 minute, având grijă să nu se ardă Se scot cu ajutorul unei palete, se aşază pe un platou sau pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească.
Pofta buna!
Delicioase