Fursecuri delicioase cu gem
PrinteazaFursecuri delicioase cu gem din: oua, faina, unt, zahar pudra, sare, gem.
- 2 oua
- 480 g făina
- 240 g unt
- 240 g zahăr pudră
- un praf sare
- gem, după gust
Mod de preparare:
Făina si untul se pun într-un vas şi se desfac cu degetele pentru a obţine un preparat ca un nisip fin.
Se adaugă zahărul pudră şi sarea, se amestecă $i apoi se pun ouăle. Se lasă aluatul apoi 30 de minute la rece. Se scoate si se întinde o foaie nu mai groasă de 0,5 cm. Se decupează cercuri de aluat cu ajutorul unei forme rotunde.
Se îndeasă un pic fiecare fursec la mijloc cu fundul unui pahar sau cu degetul si se pune gem, după preferinţă.
Se aşază toate în tava de copt şi se lasă 10-15 minute, în funcţie de cuptor. Se scot si se servesc.
Pofta buna!