Fursecuri delicioase cu glazura de ciocolata
PrinteazaFursecuri delicioase cu glazura de ciocolata din: faina, praf de copt, unt, margarina, galbenusuri, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, ciocolata menaj.
- 500 g făină
- 1 plic de praf de copt
- 100 g unt
- 150 g margarină
- 2 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 lingură coajă de lămâie
- 100 g ciocolată menaj, pentru ornat
Mod de preparare:
Freci untul cu margarina, zahărul, zahărul vanilaf, coaja de lămâie şi gălbenuşurile. Adaugi toată făina deodată, praful de copt şi amesteci cu furculiţa de jos în sus. Nu frământa fursecurile cu mâna, deoarece untul nu trebuie să se topească, ci numai să se îmbibe cu făina.
Aluatul astfel format îl laşi o oră la rece, apoi îl treci prin forma de fursecuri. Aşezi fursecurile în tavă, pe hârtie de copt, la distanţă de 2 cm între ele, deoarece cresc, la copt. Laşi să se răcească şi le acoperi cu glazură de ciocolată sau le pudrezi cu zahăr.
Fursecuri delicioase cu glazura de ciocolata
Pofta buna!