Fursecuri delicioase cu nuci
PrinteazaFursecuri delicioase cu nuci din: unt, zahar tos, oua, faina, lamaie, miez de nuca, stafide, fistic, miere, scortisoara, piper, sare, zahar pudra, fructe de sezon.
- 180 g unt
- 120 g zahar tos
- doua oua
- 360 g faina
- o lamaie
- 200 g miez de nuca
- 25 g stafide
- 30 g fistic
- 3 linguri cu miere
- scortisoara
- un varf de cutit cu piper
- un sfert de lingurita cu sare
- zahar pudra
- fructe de sezon
Mod de preparare:
Untul, zahărul tos şi ouăle se mixează până devin ca o cremă. Se adaugă fisticul măcinat, sarea şi piperul. Se presară stafidele şi făina şi se frământă totul până se obţine un aluat potrivit de tare, nelipicios.
Se înfăşoară în folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute.
Se întinde o foaie potrivit de groasă, se taie rondele cu un pahar mai mic, apoi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit până devin aurii. Se scot pe un platou şi se lasă la răcit.
Miezul de nucă se macină sau se toacă mărunt şi se amestecă bine cu o jumătate de linguriţă cu scorţişoară.
Se ung fursecurile cu miere, apoi se presează peste miezul de nucă.
Se aşază din nou pe platou şi se servesc.
Se servesc ca atare sau cu o salata din fructe de sezon.
Fursecuri delicioase cu nuci
Pofta buna!