Fursecuri cu drojdie de bere
PrinteazaFursecuri cu drojdie de bere
Ingrediente:
- 4 gălbenuşuri
- 1 albuş
- 150 g unt sau untură
- 1/2 pahar lapte
- drojdie de bere (o bucăţică de mărimea unei nuci)
- 1 praf de sare
- 2-3 linguri nuci pisate
- 2-3 linguri zahăr
- făină
Mod de preparare:
Fursecuri cu drojdie de bere: Se moaie drojdia în lapte, se adaugă gălbenuşurile, untul şi praful de sare, se frămîntă cu făină o cocă tăricică.
Coca frămîntată se pune într-un şervet sau într-un săculeţ de pînză, se leagă bine, însă în aşa fel, încît coca să aibă loc să crească.
Se scufundă coca pusă în şervet într-o oală mare cu apă rece şi se lasă astfel 4-5 ore (coca în şervet se va ridica deasupra apei).
Se scoate coca şi se întinde cu vergeaua o foaie groasă cît muchia unui cuţit. Se taie fîşii lungi de 7 cm şi late de 2 cm. Fiecare fîşie se unge cu albuş de ou, se dă prin nuca pisată amestecată cu zahărul şi se for-mează un cornuleţ în felul următor: se ţine fîşia cu ambele mîini de capete.
Un capăt se răsuceşte într-un sens, celălalt capăt în sens opus, se îndoaie în formă de cornuleţşi se aşază pe tava unsă. Se coc la foc potrivit.
Pofta buna!