Fursecuri cu dulceata de zmeura
PrinteazaFursecuri cu dulceata de zmeura din: faina, unt, ou, zahar pudra, lapte condensat, dulceata de zmeura, lamaie, apa.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 160 g făină
- 200 g unt
- 1 albuş
- 80 g zahăr pudră
- 2-3 linguri-lapte condensat
Pentru umplutură:
- 200 g dulceaţă
Pentru decor:
- 100 g zahăr pudră
- 1 lingură zeamă de lămâie
- apă
Mod de preparare:
Mixezi untul moale cu zahărul până devin o cremă. Adaugi albuşul şi continui să mixezi.
Torni laptele şi făina în ploaie. Vei obţine un aluat moale, nelipicios, pe care-1 întinzi pe masa presărată cu făină, într-un strat de 3 mm.
Decupezi forme, iar la jumătate dintre ele le decupezi şi interiorul. Pui formele pe o hârtie de copt şi le dai la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute:
După ce s-au răcit, ungi formele întregi cu dulceaţă şi le acoperi cu formele decupate în interior.
Pentru decor, pui într-un castron zahărul pudră şi zeama de lămâie. Adaugi apă, puţin câte puţin, amestecând continuu cu un tel până obţii o cremă densă. întinzi glazura peste fursecuri şi le dai le rece două ore.
Fursecuri cu dulceata de zmeura
Pofta buna!