Fursecuri dulci cu ciocolata
PrinteazaFursecuri dulci cu ciocolata din: unt, faina, zahar, oua, ciocolata.
- 100 g unt
- 150 g făină
- 150 g zahăr pudră
- vanilie
- 2 albuşuri bătute spumă tare
- 1/2 linguriţă cu sare
- 150 g ciocolată fiartă
Mod de preparare:
Amestecăm zahărul şi faina şi cemem amestecul prin sită. Frecăm untul cu puţină sare, peste unt punem faina, amestecăm repede şi adăugăm albuşurile bătute spumă tare.
Trecem aluatul obţinut câte puţin prin cornet de hârtie şi cu acesta punem pe tava neunsă forme lungi de 8-10 cm, la distanţă unele de altele.
Le coacem la foc potrivit.
In timpul coptului aluatul se lăţeşte. Scoatem din cuptor fursecurile când au marginile aurii, le răcim pe platou, apoi trecem câte un capăt al lor prin ciocolată, le lăsăm pe platou să se răcească, apoi le servim.
Pofta buna!