Fursecuri dulci din cartofi

Printeaza

O reteta de fursecuri dulci din cartofi din: faina alba, cartofi dulci, unt, ou, zahar, miere, drojdie si lamaie.

Ingrediente:Fursecuri dulci din cartofi

  • 250 g faină albă
  • 100 g cartofi dulci
  • 75 g unt
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • 2 linguri miere
  • 1/2 plic drojdie
  • 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Freacă untul spumă împreună cu zahărul şi mierea. Adaugă oul, coaja rasă de lămâie, cartofii cruzi raşi pe răzătoarea mică şi făina cernută amestecată cu drojdie (pentru obţinerea unui aluat mai omogen, încorporează 1 lingură de lapte).

Ia cu linguriţa bucăţi din aluat şi formează biluţe mici cât o alună. Pune-le pe o tavă acoperită cu folie de aluminiu şi coace-le circa 15 minute în cuptorul încălzit la 180° C.

Când sunt coapte, le poţi orna cu o glazură obţinută din zahăr pudră, zeamă de lămâie şi apă sau le poţi presăra cu zahăr pudră.

Fursecuri dulci din cartofi

Fursecuri dulci din cartofi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.