Fursecuri dulci din cartofi
PrinteazaO reteta de fursecuri dulci din cartofi din: faina alba, cartofi dulci, unt, ou, zahar, miere, drojdie si lamaie.
- 250 g faină albă
- 100 g cartofi dulci
- 75 g unt
- 1 ou
- 50 g zahăr
- 2 linguri miere
- 1/2 plic drojdie
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Freacă untul spumă împreună cu zahărul şi mierea. Adaugă oul, coaja rasă de lămâie, cartofii cruzi raşi pe răzătoarea mică şi făina cernută amestecată cu drojdie (pentru obţinerea unui aluat mai omogen, încorporează 1 lingură de lapte).
Ia cu linguriţa bucăţi din aluat şi formează biluţe mici cât o alună. Pune-le pe o tavă acoperită cu folie de aluminiu şi coace-le circa 15 minute în cuptorul încălzit la 180° C.
Când sunt coapte, le poţi orna cu o glazură obţinută din zahăr pudră, zeamă de lămâie şi apă sau le poţi presăra cu zahăr pudră.
Fursecuri dulci din cartofi
Poftă bună!