Fursecuri fara coacere
PrinteazaFursecuri fara coacere din: migdale, nuci, vanilie, sare, esenta de migdale, lamaie, curmale, apa, pere, scortisoara, caju.
Pentru fursecuri:
- 1 cană migdale uscate
- 1 cană nuci caju
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1/2 linguriţă esenţă de migdale
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 3/4 cană curmale fără sâmburi
Pentru sosul caramel:
- 1/2 cană curmale moi
- 3/4 cană apă
- 1/2 cană cubuleţe de pere
- 1 vârf de cuţit scorţiţoară fin măcinată
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- coajă de lămâie pentru ornat
Mod de preparare:
Dozezi ingredientele cu ajutorul unei căni cu volumul de 250 ml.
Pentru fursecuri amesteci în blender ingredientele, mai puţin curmalele.
Apoi adaugi curmale moi fără sâmburi, care îndulcesc suficient şi leagă compoziţia.
Vei obţine o pastă densă, lipicioasă, din care, cu mâinile unse cu ulei, modelezi biluţe de mărimea unor nuci mari şi faci în mijloc câte o adâncitură.
Pentru sosul caramel, mixezi de asemenea în blender ingredientele, până obţii o pastă ceva mai fluidă, dar fină, omogenă.
Torni câte puţin sos în adânciturile fursecurilor şi decorezi cu coajă de lămâie proaspăt rasă.
Fursecuri fara coacere
Pofta buna!