Fursecuri fara gluten
PrinteazaFursecuri fara gluten din: faina, de quinoa, ulei de nuca de cocos, zahar brun, ciocolata amaruie, oua, scortisoara, praf de copt, sare, boia iute.
Ingrediente:
- 2 căni făină de quinoa
- 150 g ulei de nucă de cocos
- 100 g zahăr brun
- 100 g ciocolată amăruie
- 1 ou
- 1 gălbenuş
- 1 linguriţă scorţişoară fin măcinată
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 vârf de cuţit sare opţional
- 1 vârf de cuţit boia iute
Mod de preparare:
Pui într-un bol făina de quinoa, scorţişoara, sarea, praful de copt şi, opţional, boiaua iute.
Intr-un alt bol, mixezi zahărul cu uleiul de cocos, gălbenuşurile şi albuşul, până obţii o cremă omogenă.
Torni compoziţia cu zahăr în bolul cu făina şi amesteci, apoi încorporezi ciocolata rasă ori tăiată în cubuleţe.
Cu mâinile unse cu ulei, modelezi sfere de mărimea unor nuci, pe care le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanţă de 5-6 cm unele de altele.
Le coci nu mai mult de 10-12 minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu (175 °C), până când se rumenesc uşor marginile fursecurilor.
Scoţi tava din cuptor şi laşi fursecurile să se răcească 15-20 de minute în tavă. Dacă încerci să le desprinzi fierbinţi, vei constata că sunt foarte fragile şi se sfărâmă.
După ce s-au mai răcit, le desprinzi cu lama cuţitului şi le pui pe un grătar, să se răcească în continuare.
Fursecuri fara gluten
Pofta buna!