Fursecuri fara zahar si gluten
PrinteazaFursecuri fara zahar si gluten din: fulgi de cocos, fulgi de ovaz, seminte de in, cacau, faina de mei, stafide, prune uscate, miere, banana.
- 50 g fulgi de cocos râşniţi
- 50 g fulgi de ovăz râşniţi
- 50 g seminţe de in măcinate
- 2-3 linguri cacao sau pudră de roşcove
- 100 g făină de mei
- 100 g stafide
- 100 g prune uscate
- 2 linguri miere
- 1 banană coaptă
Mod de preparare:
Hidratezi fructele uscate timp de cel puţin 1 oră, apoi le mixezi în blender împreună cu 1 cană de apă, până obţii o pastă mai fluidă.
Torni pasta peste amestecul de ingrediente pulberi şi adaugi banana pasată şi mierea. Amestecul obţinut poate fi consumat şi ca atare.
Pui câte o linguriţă de compoziţie în tava tapetată cu hârtie de copt şi introduci tava în cuptorul prevîncălzit, la foc mic, pentru 40-60 de minute, în funcţie de consistenţa dorită (mai moi sau mai crocante).
Poţi să adaugi în compoziţie vanilie, goji, merişoare sau nuci.
Pofta buna!